//Special Olympics feest voor hele Achterhoek

Special Olympics feest voor hele Achterhoek

Tijdens een persbijeenkomst op stadion De Vijverberg zijn de plannen voor de Special Olympics 2018 in de Achterhoek bekend gemaakt. Naast de lancering van een website met informatie over het sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking, zijn ook het officiële logo, de hoofdsponsors en een deel van de locaties bekend gemaakt.

“Als je een persmoment organiseert, moet je ook echt nieuws hebben”, vertelt Corine Berkel namens de Special Olympics. Seesing Personeel en de Rabobanken uit de regio zijn vrijdagavond gepresenteerd als de hoofdsponsors van het evenement. “Wij vinden dat iedereen moet kunnen sporten”, vertelt Sabine ten Holder, directeur van Seesing Personeel, over de reden voor de sponsoring. “Dit is een geweldig evenement, vooral omdat de acht Achterhoekse gemeenten de handen in elkaar hebben geslagen en laten zien dat we het samen kunnen organiseren.”

Verspreid door de hele Achterhoek zullen sporters met een verstandelijke beperking verschillende sporten beoefenen. Belangrijkste locaties zijn de Topsporthal in Doetinchem (volleybal, basketbal, judo, gymnastiek) en het Olympisch dorp bij Marveld Recreatie in Groenlo (zie overzicht). “Met de verdeling hebben we duidelijk gekeken dat er in alle acht gemeenten sporten worden ondergebracht”, aldus Berkel. In totaal zijn er veertien locaties in de regio waar de 21 sporten zullen plaatsvinden. “We zijn blij met de locaties die nu volmondig ja hebben gezegd.”

Zoektocht naar locaties
Voor vijf sporten moet er nog een locatie worden gevonden binnen de Achterhoek. SV Grol-voorzitter Hans Scheinck heeft een boodschap voor geïnteresseerde partijen: “Doe het”, zegt de preses. “Maar wees er wel op voorbereid dat er meer wordt gevraagd dan normaal. Het is heel mooi om te doen, heel dankbaar, maar het is ook heel intensief.” De organisatie van de Special Olympics verwacht binnen twee weken alle locaties rond te hebben.

Foto: REGIO8

2017-04-14T08:30:48+00:00