//Special Olympics Nationale Spelen Achterhoek 2018
Special Olympics Nationale Spelen Achterhoek 2018 2018-04-23T14:12:28+00:00

Special Olympics
Nationale Spelen
Achterhoek 2018

De Achterhoek is op 8, 9 en 10 juni 2018 de trotse gastheer van een bijzondere sportieve happening: Special Olympics Nationale Spelen Achterhoek 2018. Op de Special Olympics Nationale Spelen 2018 zijn alle sporters met een verstandelijke beperking welkom, ongeacht niveau of eerdere prestaties. Ruim 2.000 deelnemers doen mee aan 21 verschillende takken van sport. Daarbij krijgen ze steun van heel veel vrijwilligers en coaches.

Onze Special Olympics gedachte

Stichting Special Olympics Nationale Spelen 2018 organiseert de Nationale Spelen in opdracht van Special Olympics Nederland. Juist voor mensen met een verstandelijke beperking is het belangrijk dat zij zien hoe leuk en waardevol het is om te sporten. Toch is het voor hen niet vanzelfsprekend om aan sport te doen. Bij de Nationale Spelen kan iedereen mee doen en iedereen kan winnen!

Wij hebben ons zelf allereerst ten doel gesteld om een sportevenement met allure te organiseren in juni 2018. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat er meer aandacht wordt gevraagd voor deze speciale sporters met een verstandelijke beperking. Het vergroten van de naamsbekendheid staat derhalve hoog op onze prioriteitenlijst.

Tot slot dragen wij in nauwe samenwerking met diverse partijen in de Achterhoek en daarbuiten, zorg voor een opvolgingsprogramma. Ook na de Nationale Spelen willen wij dat deze speciale sporters actief kunnen blijven, door blijvende activiteiten en voorzieningen in de Achterhoek. Iedereen heeft immers recht om te sporten en hierdoor willen wij bijdragen aan een inclusieve samenleving.