//Kingspan Insulation steunt Special Olympics als ‘Vriend’ en doneert € 2018,-

Kingspan Insulation steunt Special Olympics als ‘Vriend’ en doneert € 2018,-

Winterswijk, 23 maart 2018

Kingspan Insulation, producent van hoogwaardige isolatiematerialen voor gebouwen, sponsort de Special Olympics Nationale Spelen Achterhoek. Dit feestelijke sportevenementen voor sporters met een verstandelijke beperking wordt begin juni op verschillende locaties in de Achterhoek gehouden. Chantal Heuvelman, senior marketeer van Kingspan, overhandigde een cheque ter waarde van €2.018,- aan Henk Bloemers van de organisatie.

De Achterhoek is op 8, 9 en 10 juni de trotse gastheer van een bijzondere sportieve happening: Special Olympics Nationale Spelen Achterhoek 2018. Op dit Olympisch evenement zijn alle sporters met een verstandelijke beperking welkom, ongeacht niveau of eerdere prestaties. Ruim 2.500 deelnemers doen mee aan 21 verschillende sporten in acht Achterhoekse gemeenten. Daarbij krijgen ze steun van heel veel vrijwilligers en coaches. Net als bij de Olympische Spelen is er een openingsceremonie. In het Special Olympics Dorp brandt drie dagen lang de Olympische vlam.

Chantal Heuvelman: “Het uitgangspunt bij de Special Olympics Nationale Spelen is dat niemand buitenspel staat en iedereen moet kunnen genieten van de sport. Dat is precies wat Kingspan Insulation ook graag wil. Een samenleving waarin voor iedereen plek is en iedereen op zijn of haar eigen manier kan meedoen. Daarom dragen wij graag ons steentje bij aan dit mooie en feestelijke evenement door Vriend van de Special Olympics te worden.”

Naast een financiële bijdrage levert Kingspan ook tijdens het evenement vrijwilligers. Chantal: “Tijdens de Special Olympics zullen we met een team van 10 Kingspan medewerkers meehelpen bij voorbereidingen en tijdens de openingsceremonie in het Graafschap Stadion. Wij vinden het leuk om de sporters te assisteren, maar het is ook nog eens erg gezellig om met de collega’s onderling aan zo’n project deel te nemen.”

Henk Bloemers van de Special Olympics Achterhoek is blij met de steun van Kingspan: “Het is hartverwarmend om te ervaren hoeveel vooraanstaande bedrijven in de regio ons evenement steunen. Samen met hen werken we aan ons grote doel: een inclusieve samenleving, waarin iedereen met of zonder beperking volwaardig mee doet.”

Over de Special Olympics
Special Olympics Nationale Spelen worden georganiseerd onder toezicht van Special Olympics Nederland. Deze organisatie maakt sportevenementen voor mensen met een verstandelijke beperking mogelijk. Special Olympics Nederland werkt vanuit de internationale slogan ‘Changing lives, changing attitudes’.

Over Kingspan Insulation
Kingspan Insulation – onderdeel van de Kingspan Group – is marktleider op het gebied van isolatie. Het bedrijf voorziet klanten in de bouwsector van (advies over) hoogwaardige hardschuim isolatie. Met een focus op innovatie, duurzaamheid, veiligheid en meer ruimte voor design en inspiratie draagt het bedrijf bij aan toekomstbestendig bouwen en renoveren.

2018-03-22T05:42:11+00:00