//De gouden droom van Daniel van den Berg!

De gouden droom van Daniel van den Berg!

De droom van sporters met een verstandelijke beperking

DOETINCHEM – Ze zijn dé boegbeelden van de Special Olympics Achterhoek. Voetballer Basten Overkemping (11), amazone Marije Ruepert  (19) en de 32-jarige zwemmer Daniël van den Berg. Drie Achterhoekse sporters met een verstandelijke beperking, die deze zomer mee doen aan het grootste sportevenement uit de geschiedenis van de regio.

Op 8, 9 en 10 juni zijn de Special Olympics Nationale Spelen Achterhoek 2018. Tweeduizend sporters komen uit in 21 takken van sport, verdeeld over 14 locaties in acht gemeenten. Duizend begeleiders en oneindig veel vrijwilligers gaan er voor zorgen dat het een onvergetelijk weekeinde wordt.

Het nagelnieuwe filmproductiebedrijf Studio Dokter de Graaf heeft in opdracht van de organiserende stichting videoportretten gemaakt van de boegbeelden Basten, Marije en Daniël. Ze worden vandaag, vrijdag 20 april, online gezet en mogen door de media vrijelijk worden geplaatst.

Directeur Corine Berkel van de stichting is opgetogen over het resultaat. ,,Deze filmpjes laten precies zien waar we het allemaal voor doen. Het gaat om de sporters, het doel is dat ze volwaardig kunnen deelnemen aan de maatschappij. We zijn er trots op dat we daar een steentje aan kunnen bijdragen.’’

De boegbeelden vertellen in de videoportretten over hun ambitie: sportief succes boeken op de Special Olympics Achterhoek. ,,Ik droom wel eens van die medailles. Een hoge proef rijden en dan ook nog voor zoveel mensen’’, zegt amazone Marije.

Zwemmer Daniël, tijdens het evenement ook nog eens burgemeester van het Special Olympics dorp bij Marveld Recreatie in Groenlo: ,,Ik droom van goud en zilver. Ik hoop dat er heel veel mensen komen kijken.’’

Het evenement begint op vrijdag 8 juni met een spectaculaire openingsceremonie in het Doetinchemse voetbalstadion De Vijverberg. Tickets daarvoor zijn te koop via www.specialolympics2018.nl. Gastheer voetbalclub De Graafschap is maatschappelijk partner van de Special Olympics Achterhoek en draagt de sporters én het evenement een warm hart toe.

Jonge sporters met een verstandelijke beperking vormen vanavond tijdens de thuiswedstrijd tegen Telstar de spelersescortes van beide teams. Het gaat om G-voetballers van SV Grol en Longa ‘30, plus hockeyers van DHC (Doetinchem) en LHC (Lochem).

Achterhoekse sportclubs, partners, sponsoren, de acht gemeenten, de provincie Gelderland, allemaal hebben ze hetzelfde doel voor ogen: een prachtig evenement organiseren. En, minstens zo belangrijk: met elkaar zorgen voor een inclusieve maatschappij. Waarin iedereen er toe doet, of je een beperking hebt of niet.

2018-04-20T14:44:20+00:00